Ślimaczki z ciasta francuskiego

Niezawodny sposób na szybki poczęstunek dla niezapowiedzianych gości, ale także sprawdzona opcja na imprezy z kategorii: „każdy coś przyniesie” – ślimaczki z ciasta francuskiego. Mają cheap nfl jerseys wszystkie cechy idealnej przekąski: pyszne, uzależniające i Excellent proste w przygotowaniu.

Czego potrzebujemy?

Terrorverhinderung ciasta francuskiego – takiego w ruloniku,

– dodatków typu ser, szynka, co kto lubi,

– papieru do pieczenia.

Ciasto z rulonika rozwijamy электрический i kładziemy na niego nasze dodatki. Ja wybrałam ser i szynkę. Nakładamy to na ciasto w miarę równomiernie, żeby potem nie było problemu ze zwijaniem. Za pierwszym razem kroiłam szynkę w paski, a ser starłam na tarce, ale równie dobrze można kłaść całe plasterki i nie zrobi to różnicy.

 

Kiedy już mamy wszystkie dodatki na cieście można je trochę przyprawić solą, pieprzem itp., ale nie jest to konieczne. Następnie zwijamy cheap jerseys wszystko z powrotem tak jak było, starając się to robić jak najciaśniej, żeby nic się nie rozleciało.

Gotowy rulon cheap mlb jerseys wkładamy na jakieś 15 minut do zamrażalnika, żeby lepiej się go kroiło.
Po 15 minutach wyjmujemy i kroimy na krążki mające mniej więcej jakiś 1cm.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i na niej kładziemy ślimaki w odstępach między sobą.
Pieczemy w około 200 stopniach, przez jakieś wholesale jerseys 15 minut. Ja piekłam trochę dłużej, koleżanka krócej, więc warto czuwać, bo łatwo spalić ;)
A tak prezentują się gotowe. Serwuje się je często z sosem czosnkowym, ale ja sobie darowałam.
Smakują pysznie i na ciepło i na zimno (mi bardziej na zimno).
Do tego robi się je naprawdę szybko i można dodać co tylko się chce.
Ja za jakiś czas spróbuję chyba zrobić takie na słodko :)
  • Bardzo fajny pomysł.
    Wyglądają bardzo smacznie.
    Może sama się skusze i zrobie coś takiego:)
    Pozdrawiam!

  • Wyglądają przepysznie! Nawet nie wiesz, jakiej ochoty mi na nie narobiłaś :D Chyba zaraz pobiegnę do sklepu po ciasto francuskie!

  • Oj wypróbuję przy najbliższej okazji:>

  • prezentują się naprawdę smakowicie! myślę, że warto je spróbować!

  • Świetny pomysł super przekąska dla niespodziewanych gości ( ja zawsze ciasto francuskie mam w lodówce bo z niego można pyszne rzeczy wyczarować:) Pomysł rewelacja moja siostrzenica będzie miała urodziny nie długo podsunę ten pomysł jej mamie dzieciaki lubia takie rzeczy:)

  • Smakowicie wygląda :) Aż muszę wypróbować :)

  • Muszą być naprawdę smaczne :)

  • bardzo ładnie wyglądają:) chyba muszę spróbować:)

  • Ale apetycznie wyglądają, mniam ;)

  • Aż się głodna zrobiłam :)

  • Szybkiego powrotu do zdrowia

  • Bardzo pomysłowe ! Wypróbuję :)

  • mmm… pycha :)

  • oo slimaczki juz znam :) ja wczoraj robiłam paróweczki z cieście francuskim – też pycha ;)

  • cóż za pyszne stwory ! ale mi smaka narobiłaś . też coś takiego będę musiała przyrządzić !

    pozdrawiam !

  • aż mi się ślina zebrała… mmmm pyszności! :D wyglądają świetnie :)

  • Wyglądają przepysznie, chyba spróbuję je kiedyś zrobić :)

  • Paróweczki robię bardzo podobnie. Wycinam z ciasta francuskiego takie prostokąty długości parówki. Smaruję taki trójkąt ketchupem ewentualnie innym sosem :) parówkę owijam serem i to wszystko ciastem fransukim. Na 20 minut do piekarnika i mamy taki jakby hot dog w ciescie francuskim – pychota;)

    kiedyś była u nas taka piekarnia Flerynka – i tam były najlepsze parówki w cieście mhmmmmm

  • Coś czuję, że te ślimaczki w poniedziałek lub we wtorek pojawią się na moim stole:)

  • Chciałam pokazać, ale na mojej bladej twarzy nic nie było widać :(
    Smakowicie wyglądają chyba sobie też coś takiego wypróbuję ;-)

  • Rewelacyjny pomysł ;] Na pewno wypróbuję.
    Dużo zdrowia! ;]

  • Proste i genialne!

  • smakowicie wyglądają, muszę wypróbować! :D

  • Ale pysznie to wygląda! Lecę po ciasto francuskie i piekę wieczorem! :D

  • ja je jadam na słodko z rodzynkami w środku albo jabłkami i cynamonem

  • to jest super!!!! na pewno wypróbuję przepis :) Gdzie kupujesz ciasto i ile za nie płacisz? To z Lidla jest ok, ale jest go mało w paczce

  • Znam skądś te uroki mieszkania w bloku ;))…

    A przepis – rewelacja!!! na pewno wypróbuję, zwłaszcza przy mięso-serożernym mężu :D:D:D, który kocha wszelkie zapiekanki w cieście francuskim :)))

    p.s. to była mała zemsta na sąsiedzie? :D ntakie zapachy z Twojej kuchni,a on głodny po imprezie :)

  • mmm, wygląda pięknie :D
    chyba skorzystam z przepisu, dzięki ! :)

  • pat

    kolejne mniam! chcesz mnie utuczyć? ;)

  • Ja też takie coś zrobię jak tylko kupię ciasto :)

  • Apetyczne – z chęcią bym zjadła :))

  • ola

    Wyglądają ciekawie, ale ja ciasto francuskie raczej preferuję ze słodkimi rzeczami:)

  • mmm, wygladaja smakowicie…

  • Tak jak ja nie przepadam za ciastem francuskim, to slimaczki prezentują sie bardzo ładnie, hmm głodna jestem ale dzis naleśniki ze szpinakiem albo makaron ze szpinakiem mniam mniam

  • Ooo, warte spróbowania! w sumie bardzo proste ale nie wpadłabym na taki pomysł:P

  • Smakowicie te ślimaczki wyglądają. Tylko jakoś ciasto francuskie zawsze mi się kojarzyło „na słodko”, ale jestem bardzo ciekawa przepisu. Za tydzień idę oblewać magisterkę przyjaciółki, to może akurat zrobię coś nowego? Kusisz..:)
    Szybkiego powrotu do zdrówka! U mnie na blogu już plany jesienne:)

  • na pewno wypróbuję ten przepis, bo smacznie wyglądają ślimaczki :)

  • Wyproboje to na mojej 18 ;)

  • Mniam, muszę spróbować, bo wyglądają przepysznie :)

  • ojacie . wyglada przepysznie! ;D

  • Paula, znaczy się niekońćząca się historia (czyt. impreza :P), nie zazdroszczę, zresztą…u mnie nie lepiej, niemal na co dzień hałasy czysto imprezowe :/

    tak, szczęśliwa mężatka ;)) w sierpniu roczek stuknie :P

  • wyglądają bardzo smacznie :)

  • Ślimaczki siedzą już w piekarniku, mam nadzieję, że wyjdą pyszne :)

  • świetny przepis, zwłaszcza, że miałam zamiar spróbować coś ugotować :)

  • ooo jaa ! mega apetycznie to wygląda. chyba lubisz gotować . :)

  • przepysznie wyglądają, a na pewno jeszcze lepiej smakują :-)

  • mam elektryczny piekarnik, w którym nie da nastawić się temperatury i ślimaczki siedzą już w nim pół godziny :( nie chcą się zrobić takie ładne, jak Twoje…

  • ale mi narobilas apetytu!:)

  • o kurcze ale świetne! na pewno wypróbuję sama :)

  • wygląda pyyyyyyysznie!!!!! :)

  • No troszkę potrwa,bo 18 dopiero w październiku:)

  • Wyglądają pysznie:)!!! Muszę wypróbować:P

  • powiedziałam mężowi o tym, że można je jeść z sosem czosnkowym „to co, kiedy jedziemy do sklepu po ciasto francuskie?”. wyszło na to, że zrobimy je w piątek:)

  • aweee it look yummy ^^

  • Ale smacznie wyglądają ^^.

  • Anonymous

    coockie:
    ja ciasto dzielę na 6 prostokątów, na kazdy kładę ser i parówkę po skosie, zwijam w rulonik i wychodzą jakby hot dogi. maczane w ketchupie są pycha

  • Wyglądają przepysznie! Muszę wypróbować :)

  • Oj, Lilou kusi i wciąga ;) nie da się poprzestać na jednej. Planuję jeszcze zakup serduszka – w nagrodę za tytuł mgr, ale to, mam nadzieję, we wrześniu. ;)

  • Nie ma, nie ma, to jest taki bardzo, bardzo stary piekarnik :D Ale ślimaczki wyszły pyszne. Nie wpadłam na to, żeby je obrócić i sprawdzić jak wyglądają z drugiej strony. Całe szczęście nie spaliły się :)

  • Ja ślimaczki robię na słodko – z cynamonem i czekoladowymi groszkami ;)
    Tutaj możesz podejrzeć moje przepisy: http://www.kuchcikowo.wordpress.com

  • Wyglądają smacznie;-) i muszę skorzystać z przepisu.

  • dziękuje za przepis :)

  • wyglądaja obłednie :)
    Masz bardzo ładny blog :*
    Zapraszam do mnie :

    http://paticee.blogspot.com/

  • o kurde tylko wroce z wakacji i sie za takie cos zabieram mniaaaam :D

  • Świetnie wyglądają :D zrobię je na parapetówkę i te z brzoskwiniami również :) polecasz jeszcze jeszcze jakieś potrawy, proste i szybkie na takie imprezy? :)

  • Z francuskiego ciasta jeszcze nie robilam,natomiast czesto robie tak bardzo tu (Szwecja) popularne „pizzabullar”. Ciasto jak na pizze tylko zamiast pizzy zwijasz jak Twoje slimaczki =)

  • Anonymous

    Powinna być opcja drukuj :D <Mniam przepisy :)