Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym – łatwy i szybki obiad

Potwornie zapuściłam w ostatnim czasie dział kulinarny, przyznaję się bez bicia. Wiem, że obiecywałam Wam jego reaktywację, a z dotrzymywaniem tej obietnicy szło mi delikatnie mówiąc kiepsko, ale w końcu się udało! Wczoraj zabrałam ze sobą do kuchni aparat i ku uciesze mojego mężczyzny co rusz przerywałam gotowanie żeby wszystko obfocić. Testowaliśmy wynalazek z wizażu – filet z kurczaka w cieście naleśnikowym. Danie łatwe, szybkie, a do tego pyszne i sycące – czego chcieć więcej?

Kurczaka można podać z ryżem albo ziemniakami. Objętość składników podana jest oczywiście orientacyjnie, przyznam się, że ja dodawałam wszystko „na oko” i też wyszło. Chyba właśnie w tym tkwi największy urok prostych dań ;)
  • lubię kurczaka w różnych kombinacjach, tego jeszcze nie próbowałam :)

  • kiedyś robiłam taką wersję kurczaka i rozszedł się w try miga :)

  • Anonymous

    Wyprobowalam juz chyba wszystkie Twoje przepisy i uwielbiam je za prostote wlasnie, ten tez na pewno niedlugo wyprobuje bo brzmi pychotkowo :)

  • o o o, dawno takiego nie jadłam :)

  • Fantastyczny przepis! Z pewnością go wykorzystam!:))

  • Cat

    próbowałam kiedyś podobną wersję, tylko, że do ciasta naleśnikowego wkłada się gotowaną pierś, a przed smażeniem obtacza w pokruszonych płatkach kukurydzianych – wychodzi kurczak z domowego KFC :D

  • ja lubię w cieście piwnym ;p

  • Bardzo fajnie przedstawiony przepis – lubię takie grafiki:)

  • Mniam, brzmi ciekawie myślę że spróbuję ten przepis całkiem niedługo :)

  • Brzmi smacznie:D

  • kurczaka uwielbiam ale w w takiej formie jeszcze go nie jadłam :) Przepis w takiej formie jest super!

  • robiłam ale jeszcze z dodatkową panierką z płatków kukurydzianych:)

  • o świetny przepis, prosty i szybki czyli coś dla mnie :) Z pewnością spróbuję:)

  • Interesujący (i ślicznie przedstawiony) przepis, ale mnie wizja kurczaka + ciasta naleśnikowego jakoś nie zachęca, wolę panierkę z płatków kukurydzianych :)

  • Mniam. Jestem dzisiaj sama, to może sobie zrobię!

  • Do tej pory tylko parówki obtaczałam w cieście naleśnikowym. Nie pomyślałam nawet, że pierś też będzie dobrym pomysłem. Dzięki! :)

  • świetny przepis i jaki prosty w wykonaniu,napewno sobie takiego kurczaka zrobię :)

  • wyglada apetycznie

  • Om nom nom nom ;p

  • lubię kurczaka pod każdą postacią :D ja pewnie zrobiłabym to ciasto na ostro ]:>

  • Wygląda apetycznie, a do tego jest proste w wykonaniu. Trzeba będzie spróbować :)

  • Muszę wypróbować ;p bo wygląda smakowicie ;p

  • po prostu uwielbiam :D

  • Znam troszke bogatsza wersje tej potrawy w formie placuszkow – palce lizac :)

    Pzdr!

  • uwielbiam i wielbię kurczaka w cieście naleśnikowym <3

    • a tak na marginesie, pięknie przedstawiłaś to graficznie ;)) ;*

  • taki pomysł słyszę pierwszy raz :)
    na pewno kiedyś spróbuję ;>

  • u mnie takie ‚naleśnikowe stripsy’ sprawdziły się na imprezie :) w towarzystwie różnych sosów zrobiły furorę :)

  • U mnie nazywa się to szurbakami. :) Kroimy kurczaka w małe kawałki, wrzucamy w ciasto i smażymy placki różnej wielkości (wedle uznania). W towarzystwie ulubionych sosów są rewelacyjne!;)

  • Dodaj do ciasta wiórki kokosowe, a świat stanie się jeszcze cudniejszy:)
    Świetna wersja jest też z odrobiną curry i kawałkami pokrojonego ananasa. Robię takie od lat i smakują każdemu.

  • Muszę wypróbować kiedyś :)

  • Zobaczyłam i pomyślałam o Tobie :) :

    http://www.oleole.pl/ekspresy-przelewowe/kalorik-cm-1008-rb-rainbow.bhtml

    Pozdowienia

    • nie wolno mi pokazywać takich rzeczy, bo potem mam na ich punkcie obsesję! :D

  • omnonom zajadać tylko!

  • Twoje przepisy z rysunkami sprawiają,że nawet ja myślę, że jestem w stanie przyrządzić tę potrawę :D Akurat z mięs najczęściej jadam kurczaka, więc danie w sam raz dla mnie :)

  • I mam już pomysł na jutrzejszy obiad!
    Dziękuję :)))

  • mniam *.* u mnie kurczak w panierce a’la kfc :)

  • dziś jadłam coś podobnego, pyszne było :) a do tego….placuszki z cukinii (starta na dużych oczkach cukinia, starta rzodkiewka – dla koloru, trochę natki, starte 2 pieczarki, mąka, sól, pieprz –> patelnia) mniam :)

  • mj

    Nie od dziś wiadomo, że te najprostsze są najlepsze

  • Anonymous

    Muszę spróbowac. Dobra jest jeszcze zapiekanka z parówkami zawiniętymi w naleśniki. Kładzei się to na blaszce i polewa śmietanką z jajkiem i serem. Piecze się w piekarniku. Pyszności :D

  • smacznie wygląda bardzo :))

  • wygląda bardzo ciekawie

  • Anonymous

    To prawda że poznalas TŻ przez internet ?

  • świetny pomysł na przedstawianie przepisów! :)

  • Proste i z pomysłem :) Na pewno to wypróbuję. Kiedyś zamiast ciasta naleśnikowego zrobiłam panierkę z jogurtu i mąki, również polecam :)

  • czesc, bardzo mi się podoba sposób w jaki przedstawiłaś składniki. Czy dużo czasu Ci to zajmuje?

    Serdecznie pozdrawiam
    i zapraszam na mojego bloga:

    http://www.i-love-diy.com